Gemeente Delft

Senior communicatieadviseur/woordvoerder (36 uur) - Delft

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 11-09-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Delft Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal € 4.859,- bruto per ma...
Senior communicatieadviseur / woordvoerder (36 uur)

36 uur per week
HBO
Communicatie / marketing / PR

Jouw functie

Je werkplek
Binnen de afdeling Besturing maak je deel uit van het team Communicatie. Samen adviseren en ondersteunen we het bestuur en de organisatie bij de in- en externe communicatie. Het doel: Delftenaren, eigen medewerkers en andere betrokkenen helder informeren over en betrekken bij het werk van de gemeente. We leveren analyses en (strategisch) advies en maken in- en externe communicatiemiddelen. Monitoring -online en offline- en analyse zijn de basis voor ons werk. Dat gebeurt in onze newsroom, waarin analyse, redactie, communicatieadvies en woordvoering samenkomen.

Je rol
Als senior communicatieadviseur/woordvoerder adviseer je zowel bestuur en management én zorg je voor een daadkrachtige uitvoering van die adviezen met gevoel voor de actualiteit en mogelijke issues. Als woordvoerder ondersteun je twee wethouders. Je hebt verstand van positionering en oog voor het belang van individuele collegeleden én van het college als geheel. Je vertaalt je adviezen over positionering en profilering naar concrete acties. Daarnaast draag je je als senior communicatieadviseur bij aan (complexe) projecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkelingen in Delft en aan de samenwerking met de TU Delft. Je bent scherp op interne en externe ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de gemeente Delft en voor de onderwerpen in je portefeuille.

Over jou
Je bent een stevige persoonlijkheid met overtuigingskracht. Je bent analytisch, flexibel en omgevingsbewust: je blik is van buiten naar binnen gericht. Proactief en snel schakelend ga je voor resultaat. Als een echte verbinder kun je uitstekend samenwerken.

Naast een afgeronde opleiding Communicatie op minimaal hbo- of liefst wo-niveau heb je aantoonbare ervaring
  • als professional in een politiek-bestuurlijke omgeving (minimaal 5 jaar);
  • als woordvoerder;
  • met communicatie over grootstedelijke gebiedsontwikkeling;
  • met het adviseren van (lokale) bestuurders en management;
  • met reputatiemanagement, factor C en stakeholdermanagement.

Wat we bieden
Wat kun je van ons verwachten:
Het salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.859,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 11).

Een proefaanstelling van één jaar (tenzij je al bij de gemeente Delft werkt). Daarna is een vaste aanstelling mogelijk.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden

Delft. Laat zien wat je kan
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.
Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact
Voor meer informatie neem je contact op met Paula Legen, hoofd Communicatie (06-52738697). Geef in je CV aan waaruit blijkt dat je de gevraagde ervaring hebt binnen de communicatie en met woordvoering. In je motivatie omschrijf je waarom deze seniorfunctie bij je past.

Om te solliciteren kun je uiterlijk 24 september via onderstaande 'Solliciteer' button je motivatie en CV uploaden. Houd hier rekening mee: de eerste gespreksronde is op vrijdag 5 oktober in de middag.

Medewerkers van de gemeente Delft hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op andere kandidaten. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Paula Legen
Telefoon 06-5273 8697

Vestigingsplaats

Solliciteer