Gemeente Delft

Senior adviseur Wmo/accounthouder toegangsorganisatie Delft Support - Delft

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 18-10-2018 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Delft Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd
Uren 36 Salaris maximaal € 4.859, -
Senior adviseur Wmo/accounthouder toegangsorganisatie Delft Support

Jouw functie

Delft zoekt een senior adviseur Wmo met als taak accounthouder toegangsorganisatie Delft Support. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar met mogelijk verlenging. De functie is gewaardeerd in schaal 11 voor 36 uur per week.

Je werkt als accounthouder en senior adviseur in het speelveld tussen ambtelijke opdrachtgever, collega-adviseurs / beleidsmakers en managers van de uitvoerende toegangsorganisatie Delft Support. De toegangsorganisatie Delft Support is een strategische partner in de uitvoering bestaand uit drie teams: Wmo, Jeugd en Sociaal Domen voor de multi-problem aanpak.
Samen met je collega’s van met name Wmo, Jeugd en Participatie zorg je dat er integraal beleid wordt gemaakt. Daarnaast ben je als senior adviseur nauw betrokken bij de implementatie van beleid binnen Delft Support. Niet alleen inhoudelijke vraagstukken, maar ook financiële, organisatorische en bedrijfsvoering processen behoren tot je taakveld. Vanuit opdrachtgeversperspectief draag je zorg voor de besluitvorming binnen de gemeentelijke organisatie.
Als accounthouder ben je rolvast. Jouw kwaliteit is dat je goed bent in het beschrijven en verstrekken van een opdracht (de wat-vraag) en dat je ruimte bieden aan toegangsorganisatie Delft Support voor de hoe-vraag, binnen de gestelde kaders.

De afdeling Advies is een afdeling waar zelfstandige adviseurs werken met verschillende expertises die in teams samenwerken aan opgaven in het sociaal domein. Als integraal accounthouder / senior adviseur ben je het eerste aanspreekpunt vanuit Advies voor de lokale toegangsorganisatie Delft Support en inhoudelijk verantwoordelijk voor een aantal WMO dossiers.
Op basis van de prestatieovereenkomst tussen de lokale toegangsorganisatie en de gemeente, werk je in opdracht van de ambtelijke opdrachtgever. De bedoeling is dat ontschot beleid in de praktijk wordt gebracht tot een integrale uitvoering. Delft hanteert het uitgangspunt van integraal werken, volgens 1 plan 1 gezin, zodat de lokale toegangsorganisatie Delft Support integraal en proactief kan werken.
Samen met de collega’s van Jeugd, Financiën en Inkoop en Contractmanagement vorm je een accountteam. Jij en het accountteam zijn op strategisch-tactisch niveau aanspreekpunt voor de lokale toegangsorganisatie Delft Support. Vraagstukken zijn: implementatie van lokaal en regionaal beleid, inkoop, projecten voor specifieke doelgroepen en de planning en control cyclus (begroting, kwaraps, jaarrekening).

Over jou

Je bent een ervaren accounthouder / senior adviseur die uitvoeringskracht met zich meebrengt. Je bent verbaal sterk en daadkrachtig. Je werkwijze kenmerkt zich als gedisciplineerd. Je vindt het een uitdaging als er een beroep wordt gedaan op je zelf-organiserend vermogen. Je hebt aantoonbare ervaring met strategische besluitvorming en afdeling overstijgende samenwerking tussen beleid en uitvoering.
Je bent gefocust op het realiseren en borgen van strategisch-tactisch beleid naar tactisch-operationeel uitvoering. Je regisseert het hele proces van de prestatieovereenkomst; van totstandkoming , de uitvoering, voortgang en evaluatie . Je toetst en monitort of er wordt voldaan aan de doelstellingen, verordening en beleidsregels. Je bent in staat om conceptuele kennis van organisatievraagstukken om te zetten in afspraken en resultaten. Als accounthouder is het van groot belang dat je kennis hebt van de besluitvormingsroutes in de gemeentelijke organisatie.
Je hebt ervaring en affiniteit met sociaal domein en beleidsimplementatie aan (kwetsbare) inwoners die zorg en ondersteuning nodig hebben. Je beschikt over senioriteit in de zin dat je andere adviseurs inspireert en de gezamenlijke opgave coördineert. Je kunt vrij gemakkelijk schakelen tussen verschillende niveaus: van bestuur tot professionals. Ook voor de externe partner ben je een teamplayer die is gericht op het gezamenlijk behalen van het maximale resultaat met inzet van ieders rol.
Onze eisen zijn verder:
  • Je functioneert op academisch werk- en denkniveau en je hebt, als het even kan, een academische opleiding op het gebied van organisatie, sociologie, bestuurskunde of pedagogische wetenschappen
  • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in een senior functie.
  • Werkervaring als accounthouder vanuit een gemeentelijke organisatie is een pré
  • Je hebt ervaring met integrale beleidsontwikkeling in een politiek bestuurlijke omgeving.
  • Je beschikt over kennis op het gebied van organisatie, bedrijfsvoering en ketensamenwerking en bent thuis in de wereld van kengetallen, kwantitatieve en kwalitatieve gegevens.
  • Je durft er op uit te gaan. Je bent zelfstandig en weerbaar. Je legt vlot contact en bent in staat om duurzame relaties te onderhouden. Je treedt gemakkelijk in gesprek met beleidsmakers, zorgaanbieders en bestuurders.

Wat we bieden
Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.859, - bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11).

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Delft. Laat zien wat je kan
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.
Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact
Voor meer informatie neem je contact op met Richard Toussain (programmamanager, Sociaal Domein, 016-13376998) en Carola Nijmeijer (opdrachtgever, 06-53634005).

Om te solliciteren kun je tot 5 november 2018 via de 'Solliciteer' button je motivatie en cv uploaden.

De eerste selectie gesprekken vinden plaats in de week van 12 november 2018.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Richard Toussain
Telefoon 0613376998

Vestigingsplaats

Solliciteer