Gemeente Delft

Medior Adviseur Participatie (beleid - 36 uur) - Delft

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 04-01-2019 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Delft Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris afhankelijk van opleiding en er...
Jouw functie

Je rol
Als Medior Adviseur Participatie zet jij je volledig in voor de Delftse samenleving. Hoe? Door advies te geven over beleidsvorming op het gebied van participatie. De functietitel zegt het eigenlijk al. Dit houdt in dat je het initiatief neemt, adviseert over een (tactisch) extern gericht beleid en complexe maatschappelijke vraagstukken en een beleid waar nodig opstelt. Ook controleer jij de uitvoering en zorg je voor de juiste besluitvorming, beheersbare workload, prioritering en kwaliteit. Om dit goed te kunnen doen, focus jij je op relevante ontwikkelingen, bevorder je innovatie, vertaal je onderzoeken en beleid van andere overheden naar regionale opgaven en creëer je draagvlak voor de beleidsstrategie. Daarnaast zorg je, samen met collega’s, voor integraliteit en samenhang binnen de afdeling.

Je werkplek

De stad van innovatie en een participatiesamenleving zijn, dat zijn twee pijlers waar de gemeente Delft aan werkt. Het cluster waar jij binnen werkt, Samenleving, levert hier een belangrijke bijdrage aan. Onder andere door aan de slag te gaan met armoedebestrijding en de Delftse inwoners te ondersteunen met inkomensondersteuning en schuldhulp. Hiervoor werkt Samenleving nauw samen met diverse lokale en regionale partners, zoals instellingen op het gebied van schuldhulpverlening, woningcorporaties, taaleducatie en het onderwijs. Ook jij werkt als Medior Adviseur Participatie regelmatig samen met externe partners. Je speelt namelijk een belangrijke rol in projecten als Citydeal Maatwerk, het Jongerenperspectieffonds, het project EMMA en het Pact tegen Armoede.   

Over jou

Van alle medewerkers binnen het cluster Samenleving verwachten we bepaalde competenties. Goed kunnen omgaan met complexe taakinhoud bijvoorbeeld, maar ook projectmatig kunnen werken. Kennis hebben van bedrijfsvoering en organisatievraagstukken en op strategisch en/of tactisch niveau kunnen werken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog enkele functie-specifieke capaciteiten. Want wat voor persoon zoeken we? Iemand die verbindt, flexibel is en graag samenwerkt. Net zo belangrijk: nieuwsgierigheid, overtuigingskracht, professionaliteit en een kritische houding. 
Andere eisen:
  • Je hebt 3 tot 5 jaar werkervaring op WO-niveau.
  • Je hebt 3 tot 4 jaar aanvullende scholing/ervaring op het gebied van: armoedebestrijding en schuldhulpverlening binnen het sociaal domein, integrale beleidsontwikkeling in een politiek bestuurlijke omgeving, het toepassen van (beleids)adviesvaardigheden, het opereren binnen een netwerk van partners en overlegstructuren en/of het functioneren van de gemeentelijke organisatie in haar omgeving.
  • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je hebt inzicht in diverse rollen en geeft vorm aan de daarbij passende professionele opstelling.
  • Je bent in staat de politieke en bestuurlijke aspecten van het werk inhoudelijk en procesmatig in te vullen.  

Wat we bieden

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4.225,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). De functie is in eerste instantie voor een periode van 2 jaar. Hierna is er zicht op een vast contract.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. 

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Delft. Laat zien wat je kan

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Stefaan Vanderstappen (senior adviseur) via 06 5273 8709 of Ronald Derks (afdelingshoofd Samenleving Advies) via 06 5398 6104.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat voor deze functie bent en upload jouw motivatie en cv voor 30 januari 2019 via de 'Solliciteer' button.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Medewerkers van de gemeente Delft hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ronald Derks afdelingshoofd Samenleving Advies
Telefoon 06 5398 6104

Vestigingsplaats

Solliciteer