Gemeente Delft

Inspecteur Binnendienst HBO (36 uur) - Delft

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 16-02-2018 Functiecategorie Bouw - Werkvoorbereiding
Standplaats Delft Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris 4225,-
Inspecteur Binnendienst HBO (36 uur)
36 uur per week HBO

Jouw functie

Je werkplek
Je gaat aan de slag bij het team Vergunningen van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving binnen de sub-portefeuille Veiligheid. Er werken 15 mensen bij het team, onder wie een aantal (senior) inspecteurs. Het team behandelt aanvragen van vergunningen op het gebied van bouwen en wonen. Binnen de wettelijke kaders worden de aanvragen beoordeeld, behandeld, begeleid en worden vergunningen voorbereid. De komst van de nieuwe Omgevingswet betekent overigens voor de afdeling dat er de nodige veranderingen op stapel staan. Verder ontwikkelt het team beleid dat direct betrekking heeft op de uitvoering en is het verantwoordelijk voor toezicht en handhaving.

Je rol
Je beoordeelt, behandelt en begeleidt zelfstandig aanvragen van omgevingsvergunningen en zet de aanvragen zo mogelijk om in besluiten. Je stelt conceptbeschikkingen en -vergunningen op, en beoordeelt de kosten in verband met legesheffing. Je behandelt en weerlegt zienswijzen die tijdens de bouwaanvraag- of WRO-procedure zijn ingediend en kent zelfstandig vrijstellingen toe op grond van gemeentelijk beleid. Met aanvragers, eigenaren en architecten heb je vanzelfsprekend regelmatig contact. Daarnaast ben je adviseur van B&W, het management, of in het netwerk van integrale handhaving op het gebied van bouw- en woningtoezicht. Ook adviseer en begeleid je de juridisch adviseur bij bezwaar- en beroepsprocedures. Als deskundige neem je deel aan werkgroepen die werken aan bijvoorbeeld nieuwe bestemmingsplannen. Je werkt mee aan de beleidsvoorbereiding op het gebied van toetsing van bouwplannen, en coördineert en adviseert bij bouwplaninitiatieven.

Over jou
Wij zoeken iemand met natuurlijk gezag die kan overtuigen. Zelfverzekerd en goed bij belangenverschillen, maar ook klantgericht en dienstverlenend. Je houdt van zelfstandig werken, maar kunt ook goed samenwerken.
Verder heb je
 • HBO werk- en denkniveau;
 • (Affiniteit met) Bouwkunde, ABW I en II;
 • Kennis van wet- en regelgeving en ontwikkelingen in het vak (landelijk en gemeentelijk);
 • Enkele jaren werkervaring (bij lokale overheid)
 • Inzicht in de rol van de overheid, vooral publiekrechtelijk
 • Gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen.

Wat we bieden
Wat kun je van ons verwachten:
 • Het salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.225,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10);
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden (zelf werkweek indelen);
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
 • Ondersteuning in je ontwikkeling;
 • Mogelijkheden tot het aan- en verkopen van verlof;

Delft. Laat zien wat je kan
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.
Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact
Voor meer informatie neem je contact op met Wim Kruf, senior VTH (06 53634063).

Om te solliciteren kun je voor 1 maart 2018 via de 'Solliciteer' button je motivatie en cv uploaden. Medewerkers van de gemeente Delft hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op andere kandidaten.

De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 5 maart of woensdag 7 maart 2018. Indien nodig zal een tweede gespreksronde plaatsvinden in week 11 van 2018.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Bouw - Werkvoorbereiding
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Delft, Gemeente, Vergunningen specialist, Inspecteur.

Contactgegevens

Contactpersoon W.C.A. Kruf
Telefoon 06-53634063

Vestigingsplaats

Solliciteer