Gemeente Delft

Adviseur Omgevingswet - Delft

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 17-09-2018 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Delft Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal € 4225,- bruto
Adviseur Omgevingswet

Jouw functie

Een veilige stad, wat betekent dat eigenlijk? Voor Delft betekent dat een veilig en aantrekkelijk woon- en leefklimaat. Een stad waar bewoners en bezoekers zich vrij kunnen bewegen, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over criminaliteit, een gevoel van onveiligheid of andere negatieve factoren. Op de afdeling Advies, in het cluster Veiligheid, zoeken we een Adviseur Omgevingswet om bij te dragen aan de invulling en uitvoering gegeven aan die doelstelling.

Jouw functie
Op de afdeling Advies, in het cluster Veiligheid, zorgen wij voor een veilig en aantrekkelijk Delft. Hoe? Door projectmatig te werken en door regie te voeren wordt gewerkt aan verbetering van het woon- en leefklimaat. Door de crisisorganisatie op orde te houden en door ervoor te zorgen dat de wet- en regelgeving wordt geïmplementeerd. De adviseurs doen dit zelfstandig, maar ook in samenwerking met ketenpartners zoals de politie, brandweer, het Openbaar Ministerie en de Omgevingsdienst Haaglanden.

Je rol
Welke taken krijg jij, als Adviseur Omgevingswet? Taken die voornamelijk op het beleidsterrein van Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) van de Wabo wetgeving en de omgevingswet vallen. En natuurlijk de effecten daarvan op andere beleidsterreinen en de stad! Denk bijvoorbeeld aan:
 • Adviseren op strategisch/tactisch niveau,
 • Ontwikkelen van uitvoeringsbeleid op het gebied van de VTH-Wabo wetgeving en omgevingswetgeving
 • (strategische/tactische) Regievoeren op de implementatie van dit beleid.
Dit doe je allemaal samen mét en voor de stad.

Andere opdrachten waar je zoal aan werkt:
 • Je begeleidt en verbetert processen met behulp van Lean (op het niveau van green belt),
 • Je hebt de regie over de uitvoering van het strategische VTH-Wabobeleid,
 • Je leidt projecten voor bijvoorbeeld de nieuwe kwaliteitsketen omgevingskwaliteit.
 • En werkt aan projecten voor nieuwe beleidsnota’s, zoals welstandsnota, gevelreclame of het terrassenbeleid.

Over jou
Waar moet je aan voldoen om een goede kandidaat te zijn voor deze functie? Allereerst ben je een geboren adviseur. Men wil naar jou luisteren – en jij luistert zelf ook goed naar anderen. Initiatief tonen, samenwerken en netwerken, het is allemaal op jouw lijf geschreven. Dat is mooi, want je werkt straks veel samen met de tactisch-operationele mensen van VTH en andere ketenpartners. Tot slot ben je goed met cijfers. Dit heb je nodig als je bijvoorbeeld aan uitvoering van het strategisch VTH-beleid werkt.

Andere eisen:
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 2 jaar (aantoonbare) ervaring in een soortgelijke functie op strategisch/tactisch niveau.
 • Je hebt kennis en ervaring in het werkveld van de fysieke leefomgeving waar de VTH-Wabo en omgevingswet over gaat, of bent bereid je hierin te verdiepen
 • Je hebt ervaring met integrale beleidsontwikkeling in een politiek bestuurlijke omgeving.
 • Je kent de organisatorische en bedrijfseconomische kanten van een zaak en weet veel van kengetallen, kwantitatieve en kwalitatieve gegevens.
 • Ervaring met Lean op het green belt-niveau is een pré!

Wat we bieden
 • Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4225,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). Er is bij uitstekend functioneren mogelijkheid om door te groeien naar schaal 11.
 • Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof.
 • Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.
 • De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.
Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad.

Delft. Laat zien wat je kan
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.

Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met John-Paul Smolders (Afdelingshoofd Advies, cluster Veiligheid) via telefoonnummer 06 10 92 00 11.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor 30 september 2018 via onderstaande 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon John-Paul Smolders
Telefoon 06 1092 0011

Vestigingsplaats

Solliciteer