Gemeente Delft

Adviseur Economie (36 uur) - Delft

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 15-10-2018 Functiecategorie Advies / Consultancy
Standplaats Delft Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris afhankelijk van opleiding en er...
Je rol
Wat wordt jouw rol als Adviseur Economie? Het leveren van een bijdrage aan het economisch beleid van Delft en het monitoren van de effecten ervan. Jij als (ruimtelijk) econoom legt verbindingen en dwarsverbanden. Daarbij heb je altijd aandacht voor de belangen van andere partijen, zoals bedrijven en kennisinstellingen. Dankzij jouw proactieve houding signaleer je kansen die je vertaalt naar beleid, concrete acties en projecten.

Hoe je dat doet? Onder andere door input te leveren vanuit Economie in gebiedsontwikkeling. Daarbij heb je oog voor diverse onderwerpen, zoals het versterken van het vestigingsklimaat, het bevorderen van duurzame werkgelegenheid, het stimuleren van evenementen, het neerzetten/behouden van Delft als toeristische trekpleister.

Daarnaast heb je een coördinerende taak op het vlak van de regionale economie. Denk hierbij aan het verzorgen van de ruimtelijke economie inbreng in de regio (waaronder de MRDH) en afstemmen met collega’s over onder andere energie/duurzaamheid en mobiliteit. Ook adviseer je het bestuur van de gemeente over deze onderwerpen.

Afhankelijk van je interesse en ervaring is er ruimte om andere onderwerpen op het vlak van (ruimtelijke) economie op te pakken. Hierbij gaat het om onderwerpen die bijdragen aan het stimuleren van bedrijvigheid, kennis en technologie in Delft en het opbouwen en onderhouden van netwerken.

Je werkplek

Op de afdeling Ruimte & Economie Advies werken circa 35 adviseurs op tactisch en strategisch niveau aan het beleid en de advisering van projecten en gebiedsontwikkelingen in Delft. Je kunt ze ook wel het interne adviesbureau van de gemeente noemen, als het gaat om economie, mobiliteit, stedenbouw, duurzaamheid en klimaatadaptatie. Delft heeft de ambitie om de komende decennia 15.000 nieuwe woningen en 10.000 arbeidsplaatsen te realiseren. De bijdrage vanuit Economie in deze ontwikkeling is hierin essentieel. Ook participatie met de stad is van groot belang.

Over jou

Jij bent een echte netwerker, legt makkelijk verbindingen, hebt goed zicht in de verschillende belangen die spelen en schakelt makkelijk tussen praktische werkzaamheden en abstracte, meer strategische (beleids)zaken. Jouw ervaring met ruimtelijke en economische opgaven op zowel lokaal als regionaal niveau komt je als Adviseur Economie goed van pas. Je hebt een frisse blik op het werkveld, kunt out of the box denken en weet jouw ideeën door te vertalen naar kansen voor Delft. Competenties die jou goed omschrijven: netwerker, proactief, resultaatgericht, flexibel, analytisch, omgevingssensitief en organisatiebewust.

Andere eisen:
  • Je hebt WO werk- en denkniveau.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in het domein van de (ruimtelijke) economie.
  • Je hebt ervaring met een adviserende rol richting directie en/of bestuur en bestuurlijke besluitvormingsprocessen.
  • Je bent communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling.

Wat we bieden

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4225,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10).

Heb je nog geen aanstelling bij de Gemeente Delft, dan word je in eerste instantie aangenomen voor een proeftijd van een jaar. Na goed functioneren is een vast dienstverband mogelijk.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. 

Tot slot: Je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Delft. Laat zien wat je kan

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Mirjam van Oers via telefoonnummer 06-53198771.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor 9 november via de 'Solliciteer' button.
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Reserveer de datum: de eerste selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 14 november tussen 10.00-14.00 uur; de tweede gespreksronde is op dinsdag 20 november tussen 14.30-17.00 uur.

Medewerkers van de gemeente Delft hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op andere kandidaten.

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Advies / Consultancy
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Mirjam van Oers
Telefoon 06 53 19 87 71

Vestigingsplaats

Solliciteer