Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt
De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Functieomschrijving
Je rol

Jouw uitdaging zit in de ruimtelijke uitwerking van de ambitie van Delft. Om als compacte stad met grootstedelijke opgaven 15.000 woningen en 10.000 arbeidsplaatsen toe te voegen. En op die manier, dat de stad leefbaar en bereikbaar blijft én ruimte biedt aan de uitdaging die de opgaven als bijvoorbeeld de energietransitie en de klimaatverandering vragen. Jij speelt een grote rol in het werkelijk maken van deze plannen. Je hebt een duidelijk beeld over de ontwikkeling van de stad en adviseert over de vorming en vooruitgang van gebieden en projecten. Je schakelt daarvoor continue met collega’s, inwoners, betrokken ontwikkelaars en andere belanghebbenden. Wat behoort er nog meer tot jouw werkzaamheden? Je vervult een actieve en creatieve rol in bouwprojecten. Ook werk je nauw samen met de stadsbouwmeester en werk je goed met andere relevante disciplines. Jouw advisering gaat hierbij breder dan stedenbouw: jij bent verbindende factor tussen de diverse inhoudelijke disciplines. Ook breng je ideeën in voor de korte- en lange termijnvisie op de stad. Die ideeën verbeeld je, samen met jouw collega’s, tot concrete plannen op stedelijk en gebiedsniveau. Daarmee vervul je gelijk een actieve rol in de implementatie van de omgevingswet.

Je werkplek
Op de afdeling Ruimte & Economie Advies werken circa 35 adviseurs op tactisch en strategisch niveau aan het beleid en de advisering van projecten en gebiedsontwikkelingen in Delft. Je kunt ons ook wel het interne adviesbureau van de gemeente noemen, als het gaat om economie, mobiliteit, stedenbouw, duurzaamheid en klimaatadaptatie. Vanuit deze multidisciplinaire kijk leveren wij een integrale bijdrage aan de visie op de ontwikkeling van Delft. Je kunt je voorstellen dat jouw stedenbouwkundige visie op deze (transformatie)ontwikkelingen van essentieel belang is.

Functie-eisen
Je profiel

Jouw ervaring als senior komt je goed van pas. Collega’s motiveren en samenbrengen? Dat is voor jou geen probleem. Goede ontwerpvaardigheden en ervaring met tekenprogramma’s? Jij hebt het. En dat niet alleen. Je hebt inzicht in processen, weet deze in goede banen te leiden en kunt visies opstellen en omzetten in concrete ontwikkelingen. Adviseren kun je zowel op tactisch als strategisch niveau. Je bent een resultaatgericht en verbindende adviseur die graag initiatief neemt en uitvoeringskracht met zich meebrengt. Je kunt goed afstemmen met collega’s die vanuit verschillende perspectieven met dezelfde onderwerpen bezig zijn. Je bent verbaal sterk en daadkrachtig.

Andere eisen
  • Je hebt een relevante opleiding afgerond, zoals een master Stedenbouw.
  • Je beschikt over WO werk- en denkniveau
  • Je hebt ruime ervaring met (binnenstedelijke) gebiedsontwikkelingen.
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring met projectleiderschap en/of procesbegeleiding.
  • Je hebt ervaring met standaarden en (wettelijke) eisen die gesteld worden aan Wro-producten, zoals ruimtelijke onderbouwingen en bestemmingsplannen.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met (politieke) besluitvormingsprocessen.
  • Je hebt kennis van de omgevingswet.

Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5520,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 12). De functie is in principe fulltime, maar parttime (32 uur) is bespreekbaar. De vacature is voor bepaalde tijd van maximaal 2 jaar.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden. .

Meer informatie of direct solliciteren
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Maaike Kaiser (senior adviseur) via telefoonnummer 06 10913277.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat bent en upload jouw motivatie en cv vóór 3 november via de 'solliciteer' button.

Reserveer de datum: de eerste selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 14 november, de tweede ronde zal zijn op maandag 18 november.

De jongste oude stad van Nederland
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 21-10-2019
Standplaats Delft
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal
Uren 32 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris maximaal € 5520,-
Functiecategorie(ën) Bouw - Engineering
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Jeroen Botman
Telefoon 06 10913277

Vestigingsplaats

Solliciteer